5 inšpiratívnych blogov, ktoré sa oplatí sledovať

06 Jan, 2014
vertical veg blog

vertical veg blog

Z času na čas sa nás kamaráti a známi pýtajú, odkiaľ čerpáme inšpiráciu, prípadne nás poprosia, aby sme im odporučili dobré gardening knihy a blogy. Niektoré z našich obľúbených kníh sme tu už predstavili, a tak sme si povedali, že je čas predstaviť aj blogy, ktoré sledujeme a kde sa inšpirujeme.

1. Vertical Veg

O blogu Vertical Veg sme hovorili už dávnejšie. Príjemné spojenie reálnych praktických skúseností z pestovania na londýnskom balkóne s vizuálne atraktívnymi fotografiami, obohatenými o videá a rôzne dyi postupy.

Dokonca sa môžte prihlásiť na odoberanie newslettrov.

vertical veg blog

vertical veg blog

2. Food 52

Food 52, ako už názov naznačuje, je veľmi pekne spracovaný foodblog. Pre nás je zaujímavá najmä sekcia Down and dirty ,ktorá postupne predstavuje rôzne ovocie a zeleninu a možnosti ich spracovania. Odporúčame si tiež nájsť články zoskupené pod názvom City Dirt, do ktorých prispieva Amy Pennington, známa americká kuchárka, mestká pestovateľka a autorka knižiek o mestskom pestovaní.

3. The Urban Organic Gardener

Blog vedený mladíkom, ktorý sa neberie príliž vážne. Ako to je, tak to odfotí, čo k tomu má chuť napísať, to napíše. A preto je nám sympatický:) Ako keď mu húsenice vyjedli mangold až ostali iba holé stonky, a on sa na blogu divil, že si nepamätá, že by bol sadil aloevera:) Odľahčené texty sú doplnené o videá, v ktorých nájdete množstvo poučných diy projektov.

4. The Kitchn

The Kitchn odporúčame sledovať na Facebooku pre množstvo zaujímavých receptov a iných vychytávok. Je súčasťou známeho Apartment Therapy blogu. Na blogu odporúčame sledovať sekciu Gardening , kde nájdete tipy na zaujímavé kniźky a iné šikovné rady do každej záhradky.

5. Urban Farm Online

Tento blog nie je práve vizuálne atraktívny, no o to viac to doháňa obsahom článkov a spektrom tém, ktorým sa venuje. Pre nás je zaujímavé tak záhradkárčenie, ako informácie z oblasti trvalo udržaľného spôsobu životu. Stoja za prečítanie.

 

Tak toto sú oni, naše najoblúbenejšie blogy.

A ktoré sú tie vaše?