Jeseň v Jedlom meste

06 Oct, 2014
Jeseň v Jedlom meste

Hoci sa Petržalčanom a Staromeštanom môže zdať Jedlé mesto ďaleko, po naskočení do správnej električky je to len pár minút, ktoré vás delia od úplne iného sveta plného jedlých gastanov, divokých černíc a šípok. Ideálne miesto na nedelnú prechádzku za novými vedomosťˇami.

Cesta do komunitného ovocného sadu lemujú záhradky, zväčša nevyužívané a zarastené. Popri ceste divoko rastie plno chutných dobrôt.

Jeseň v Jedlom meste

Jedna z brán, kúsok nad zastavkou električiek je otvorená. Hore kopcom vedú kľukaté schodíky. A popri nich vidno nové záhony s nedávno vysadenými jahodami. 

Jeseň v Jedlom meste

Jeseň v Jedlom meste

Kúsok ďalej sa stretávame s Marekom, ktorý práve dokončil ošetrovanie stromov pred piadivkou. Potvorskou husenicou, ktorá skôr než sa človek nazdá zožerie všetky listy na strome a tak mu znemožní zarodiť.

Jeseň v Jedlom meste

Zatočiť sa s ňou dá pomocu lepiacej pásky, lepidla a špagátov. Aké vynaliezavé a zároveň jednoduché!.)

Jeseň v Jedlom meste

V Jedlom meste však nepestujú len ovocie, ale aj bylinky či zeleninu. 

Rastú tu krásne krásne tekvičky, divoké rajčiny a mangold. A nabudúci rok toho pribudne ešte viac. Viac záhonov, viac stromov aj kríkov, no už teraz je to miesto, ktoré rozhodne stojí za návštevu.

Jeseň v Jedlom meste

Ak chcete vedieť kedy bude najbližšia príležitosť zažiť tento kúsok jedlého raja uprostred mesta, odporúčam sledovať FB Jedlé mesto, kde bývajú pravidelne zverejnené všetky eventy.