Polievka z medvedieho cesnaku

07 Apr, 2015
Polievka z medvedieho cesnaku

Najprv si v okolitom lese nazbierajte za misku medvedieho cesnaku. Zbierajte ho opatrne, aby ste nepoškodili korene a na budúci rok mohol vyrásť znova. Ak nestíhate prechádzku lesom, zastavte sa na miestnom trhovisku. Určite sa tam nájde aspoň jedna babička s medvedím cesnakom na predaj.

Polievka z medvedieho cesnaku

Doma si potom pripravte všetko potrebné.

  • za misku medvedieho cesnaku
  • 50g masla
  • 2 cibuľky
  • 1 väčší zemiak
  • 1l vývaru
  • 33% smotanu
  • soľ, korenie na dochutenie
  • parmezán

Polievka z medvedieho cesnaku

Polievka z medvedieho cesnaku

Roztopte maslo a osmažte na ňom na drobno nakrájanú cibuľku.

K cibuľke pridajte na kocky nakrájaný zemiak a restujte na miernom ohni kým nezmäkne. Pridajte medvedí cesnak a asi minútu miešajte. Zalejte vývarom a krátko povarte.
Zmixujte pomorným mixérom. Pridajte lyžiču smotany a priveďte do varu.

Na záver dochuťte podľa potreby. Podávajte s parmezánom, slnečnicovými semienkami, príp. krutónmi z opečeného chlebíka.

Dobrú chuť! :)