Víkend plný zábavy

05 Sep, 2014
Víkend plný zábavy

Cez víkend bude rušno, našťastie počasie vyzerá, že nám dopraje a my si užijeme posledné dni leta vonku na vzduchu. Zajtra začína veľká brigáda NA STRECHE, v prezidentskej záhrade budú prebiehať Vegánske hody s pestrým sprievodným programom a v Horskom parku budú upratovať les a popritom si podávať rodinnú štafetu a vyrábať vtáčie krmítka.

1. NA STRECHE je skupina ľudí, ktorí sa viac ako rok pokúšali o vytvorenie komunitnej záhrady na streche niektorej z budov v centre hlavného mesta. Veria, že takéto strešné záhrady majú pre život v meste pozitívnejší vplyv ako holé betónové plochy. Od minulého leta pátrali po streche, ktorá by bola dostatočne veľká, stabilná, bezpečná a zároveň dostupná pre čo najširšiu verejnosť. Ako sa ukázalo nebol to ľahký oriešok, ale nakoniec sa im podarilo presvedčiť vedenie RTVS, aby im prenajali terasu pod pyrmanídou. Po veľkom čistení a odburinovávaní chystajú tento víkend veľkú montovačku, na ktorej budú v sobotu aj v nedeľu od 10.00 vyrábať vyvýšené záhony a lavičky a sadiť prvé rastliny. Každý je srdečne vítaní, kto má, nech si prinesie aj vlastné náradie. 

Víkend plný zábavy


Foto: David Vereš

Link na facebook event:https://www.facebook.com/events/636667086430888/ 

2. Vegánske hody v Bratislave už majú svoju tradíciu. Z medickej sa tento rok presunuli do Prezidentskej záhrady. Organizátori na sobotu zabezpečili pestré zloženie prezentujúcich sa reštaurácii aj bohatý sprievodný program, pričom nezabudli ani na hudbu a detské workshopy. Ostáva len pripomenúť, že jedlá sa budú dať kúpiť iba za žetóny, tak ako to býva aj na iných podobných akciách.

Víkend plný zábavy


Foto: Vegánske hody 

Link na facebook event: https://www.facebook.com/events/482953095173482/

3. Horský park sa najmä v sobotu poteší každému návštevníkovi. Horský park challange nie je len o upratovaní, pripravené sú od 11.00 aj rôzne sprievodné akcie ako beh do Majakovského schodov, rodinná štafeta a tvorivé dielne.

Víkend plný zábavy


Foto: Horský park
Link na facebook event: https://www.facebook.com/Horskac/photos/a.460449555987.246709.1936223959...